- Mükemmel siyah seviyeleri
- Güvenilir, kullanımı kolay akıllı platform
- çekici tasarım
- Nispeten loş 60Hz panel
- HDMI 2.1 veya VRR yok
- Renkte hafif mavi kayma var
Teknik Özellikler
Çözünürlük: 4K (3.840 x 2.160)
Ekran tipi: OLED
HDR desteği: Dolby Vision , HDR10, HLG
Dolby Atmos : Evet (yerel kod çözme ve eARC üzerinden)
eARC desteği : Evet
Yerel yenileme hızı: 60Hz
Akıllı platform: webOS 6.0
Renk: DCI-P3 renk alanı/10 bit renk çözünürlüğü
Değişken Yenileme Hızı (VRR): Hayır
Otomatik Düşük Gecikme Modu (ALLM): Evet
Diğer özellikler: Google Asistan, Amazon Alexa, Apple AirPlay 2, Apple HomeKit
Her A1 OLED TV, jest tabanlı hareket kontrolleri içeren LG’nin Magic Remote’unun en yeni yinelemesi ile birlikte gelir. Rahat edeceğiniz şey geleneksel bir tıklama deneyimiyse, Magic Remote’un işaretle ve tıkla işlevinden yön pedi lehine her zaman vazgeçebilirsiniz.
Hoşuma Gidenler
Nispeten loş bir resme rağmen müthiş kontrast
OLED ekran teknolojisinin ana avantajı, parlak olma yeteneği değil, kararma yeteneğidir. Çoğu TV, ekranın piksellerini aydınlatmak için LED arka aydınlatmaya güvenirken, OLED TV’ler kendi kendini aydınlatır, yani her bir piksel aydınlatmasını diğerlerinden bağımsız olarak tamamen ayarlayabilir. Sonuçlar, mükemmel görüntü siyah seviyeleri (0,001 nit) ve sadece harika görünmekle kalmayıp aynı zamanda renk üretiminden ekran tekdüzeliğine kadar performansın hemen hemen her yönünü iyileştiren piksel seviyesinde kontrast kontrolüdür.
Bu etkileyici teknoloji, ne izliyor olursanız olun LG A1’in olağanüstü görünmesinin nedenidir, ancak HDR içeriği özellikle öne çıkıyor. Bu, ışık patlaması olmayan bir resimdir (LED TV’lerin arkadan aydınlatma elemanları, görünmemeleri gerektiği halde görünür olduklarında mevcuttur), mükemmel şekilde oluşturulmuş gölge geçişi ve muazzam miktarda ayrıntı ile.
Bir LCD/LED TV ile yan yana görüntülendiğinde, OLED TV’lerin faydaları aşikardır. Ancak, birinci sınıf LED TV’ler bir OLED TV’nin gölge derinliğiyle tam olarak eşleşemezken, OLED TV’ler henüz birinci sınıf bir LED veya QLED TV’nin tam parlaklığıyla eşleşemez (bundan daha sonra bahsedeceğiz).
Yine de, özellikle iyi aydınlatılmış bir yaşam alanınız yoksa , Samsung QN90A veya Hisense U8G gibi üst düzey bir LED TV’nin çarpıcı parlaklığına ihtiyacınız yok . Ek olarak, film geceleri sırasında ışıkları kısmayı tercih eden biriyseniz, LG A1 tam size göre; inanılmaz kontrast, karanlıkta ortaya çıkan bir görüntü sağlar.
İşi yapan akıllı bir platform
LG’nin webOS’u şu anda benim favori akıllı platformum olmasa da (bu onur Roku’ya aittir), yine de esnekliği ve temel navigasyon deneyimi sayesinde yolculuk için iyi bir arkadaştır.
WebOS’un eski sürümleri, kullanıcı arayüzünü çoğunlukla ekranın alt üçte birlik kısmındaki kabarcıklı bir menüye izole ederken, bu yeni yineleme daha geleneksel bir yaklaşım sunuyor: özelleştirilebilir uygulama simgelerine sahip bir ana ekran, TV’nin giriş seçimi ve evet – bir sürü sponsorlu içerik Neyse ki, webOS kullanırken sponsorlu içerikte boğuluyormuşum gibi hissetmiyorum (ancak maruz kalmamı sınırlamanın bir yolunu takdir ediyorum).
Kutudan çıkardığınız bir şey varsa, LG’nin uygulama mağazası bol miktarda içerik sunar.
Kutunun dışında kaçırdığınız bir şey varsa, LG’nin uygulama mağazası bol miktarda içerik sunar ve aradığınız uygulamanın orada olma ihtimali çok yüksektir. Yazılımın kendisi de herhangi bir gecikme süresi olmadan çalışır, bu da genel deneyimi keyifli hale getirmede uzun bir yol kat eder.
WebOS’a güvenmek istemiyorsanız, A1’i her zaman özel bir akış cihazıyla eşleştirebilirsiniz , ancak akıllı TV deneyiminiz konusunda özellikle telaşlı değilseniz, LG’nin yazılımı işi günlük olarak yapacak kadar esnek ve kolay. temel.
Hoşuma Gitmeyenler
Fiyat aralığındaki çoğu TV’den daha sönük
OLED ekranlar, parlaklık söz konusu olduğunda hala geleneksel LED ekranların gerisinde kalıyor ve söz konusu LED TV, A1’in fiyat aralığında olduğunda fark özellikle belirgin. HDR’de en parlak olan A1, 500 nit’in biraz üzerinde kapasiteye sahip. Bununla birlikte, Hisense U8G veya Vizio P-Serisi Quantum gibi benzer bir fiyat etiketine sahip üst düzey bir LED TV , içeriğe bağlı olarak 900 ile 2.000 nit arasında en yüksek parlaklık seviyeleri sunabilir.
A1 ayrıca şu anda aynı mağaza raflarında bulunan OLED TV’lerin çoğundan daha sönük. LG G1 ve Sony A90J , A1’den daha pahalı olmasına rağmen 700 ila 800 nit aralığında HDR parlaklığı sunuyor. LG C1 , A1’den sadece marjinal olarak daha pahalı ama yine de HDR sırasında panelini 700-750 nit’e itiyor.
©Copyright 2023.All Rights Reserved.
Disclaimer : This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. Atipes.com is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement. Please note that every advertisement for rent or for sale should at a minimum, display the energy performance rating of the property. See our Flats and Housing Posting Rules for more information.
Avoid scams: Signs of fraud: wire transfer, money orders, cashier checks, payment via gift cards, shipping, escrow, "transaction protection", "guarantee". Be safe by dealing locally.